afd
EVENT DATE WILL BE ANNOUNCED
We will open AFD applications to new talented and emergent designers SOON
STAY TUNED
FOR NEWS
HERE

ROBERTA RITTER

Roberta Ritter studiază designul ambiental în cadrul Aurel Vlaicu University of Arad, Facultatea de Design, iar de anul trecut este studenta si la Design vestimentar. Încă de la începutul studiilor a fost dornică să experimenteze și alte arii de exprimare cretivă în domeniu. Așadar nu este o surpriză ca astăzi să ne ofere o colecție de modă.

Colectia este inspirată de complexitatea oceanografiei biologice, pune accent pe structura fundamentală a vieții marine : coralul. Acest pionier în dezvoltarea și susținerea lanțului trofic al naturii oceanice se reflectă în colecție prin culoarea roșu-orange. Albastrul reprezintă adâncurile vaste și neexplorate din această lume, în timp ce culoarea galbenă întruchipează lumina soarelui care dă viață și energie acestui complex mecanism natural.

Proporțiile culorilor regăsite în colecție nu sunt deloc la întamplare. Astfel, galbenul se regăsește în cea mai mică proporție, asemenea luminii care în cea mai mare parte a lumii doar brazdează eternul abis. Cantitatea de roșu-orange regăsit aici este de asemenea într-o proporție corelată cu realitatea, dorind să evidențieze disproporția inițială masivă dintre corali și cantitatea copleșitoare de apă pe care aceștia o guvernează, grav accentuată de pierderea constantă și accelerată a recifurilor din lume.

See the collection